In mijn onderzoek naar de werking van beelden in de ruimte heb ik veel twee en drietallen gemaakt. Het mooie van meerdere beelden bij elkaar is dat de ruimte tussen en rondom de beelden sterker gaat 'meewerken'. Dat is vergelijkbaar met het interval in de muziek. Zo 'klinken' deze beelden in de ruimte en voegen daarmee een nieuwe dimensie toe.

uit 2011 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

eros en psyche

2016

Inspired by the famous sculpture in Tartu, Estland, at the Councilbuilding. In deze vorm zijn een aantal dubbel gebogen vlakken geintegreerd. Dit heeft een prachtig vitaliserend effect op de kijker. 

eros en psyche

2015

Geinspireerd op het beroemde beeld in Tartu, Estland, op het raadhuisplein. dit is de andere zijde. In deze vorm zijn een aantal dubbel gebogen vlakken geintegreerd. Dit heeft een prachtig vitaliserend effect op de kijker. 

eros en psyche

2016

beeld van de zijkant. In deze vorm zijn een aantal dubbel gebogen vlakken geintegreerd. Dit heeft een prachtig vitaliserend effect op de kijker. 

dansend paar 1

2011

Dansend paar laat de ruimte meewervelen in de dynamiek van de vorm. Door de lijnen en vlakken in de sculptuur kom je bij het kijken en beleven innerlijk in beweging.  

dansend paar 2

2011

Voor beschrijving zie dansend paar 1

dansend paar 3

2011

Zie voor een beschrjving dansend paar 1

dansend paar 4

2011

Dit paar is meer figuratief. Het ontstond nadat ik zelf een tijd intensief de "vijf ritmes"danste. Dit is een dansvorm waarbij je op verschillende soorten muziek je eigen ritme vindt en tot expressie vormt. Het kan een sterke innerlijke beweging tot stand brengen.

de Kus (naar Brancusi)

2011

De kus is een ode aan Brancusi.

koningspaar

2011

Koningspaar is eigenlijk bedoeld om heel groot uit te voeren en in het landschap te plaatsen. Bijna alle "couples" zijn daarvoor geschikt omdat ik heel monumentaal werk. Dat betekent dat mijn werk heel sterk uitvergroot kan worden zonder vormkracht en expressie  te verliezen.

toenadering

2011

Toenadering geeft  een spanning aan de tussenruimte die de eenvoudige vormtaal in expressie doet toenemen. Voor mij straalt het beel ook tederheid uit.

vormpaar

2011

Twee Vormen is een ode aan Henry Moore. Een van de eerste beeldhouwers die experimenteerde met meerdere vormen in de ruimte waardoor de ruimte tussen de vormen sterk mee gaat doen bij de expressie van het beeld. De getoonde vormen kunnen door hun monumentaliteit heel groot uitgevoerd worden.

vrouwen in het badhuis 1

2011

"Twee vrouwen in het badhuis" ontstond na het bekijken van een video van videokunstenaar Bill Viola in de PONT in Tilburg. Een prachtige video van drie vrouwen die lijkt opgenomen in de tijd van de Renaisance.

vrouwen in het badhuis 2

2011

Zie vrouwen in het badhuis 1

vrouwen in het badhuis 3

2011

Zie voor een beschrijving vrouwen in het badhuis 1